Vieraskirja


Voit jättää tervehdyksesi tähän.

5 kommenttia

 1. Mauri Mikkola 24.6.2021 klo 11:37

  Tervehdys!
  Onkohan kellään jäänyt latvaosaa Vision Cult dh 10-12 line, 17,8 jalkaa
  Mauri Mikkola 0400 397352

 2. Vesa Ronkainen 18.8.2016 klo 15:29

  Moro!
  Tiedustelen teidän Ystävien kantaa ja tietoa yhteisen Näätämöjoen / Neidenin lohen suojelemisesta Näätämöjoessa. Keskiarvosaaliit lienevät: Norja, vapakalastajat 4000…5000kg, käpäläverkottajat 700 … 1000kg. Suomi, vapakalastajat 400…600kg ja verkkokalastajat 1600…2000kg. Norjan puolella saa ottaa 3 lohikalaa ja Suomen puolella yhden lohikalan vuorokaudessa. Suomen puolen kalastusta on pyritty rajoittamaan vapakalastajien osalta 1500vrk / kausi, Norjan puolella ei ymmärtääkseni rajoituksia luvan myyntiin ole? Mielestäni suomenpuolen vapakalastajien lupamäärien rajoittaminen on vain marginaalitehoinen, kun tarkastellaan kalasaaliiden kokonaismääriä. Lisäksi Norjan puolella on tuo merikalastus vuonon edustalla, mikä pitäisi laskea Norjan kalasaaliiseen? Nuo saalisilmoitukset Suomen puolella ovat kovin vajavaiset ja todellista määrää ei varmasti voida tietää. Nyt pitäisi myös Suomen tehdä kova päätös, että jos ei tule ilmoitusta, niin lupa seuraaviksi vuosiksi perutaan.
  Mitä Ystävät on tehnyt, että Norjalaiset / Suomalaiset vapakalastajat taipuisivat Neidenissä tuohon yhden lohikalan / vuorokausi ylösottoon? Minusta se on hyvinkin riittävä. Sieltä ei tarvitse tuoda koko suvulle joulukaloja. Päätösvalta on tietysti norjalaisilla, mutta suomalaisista pääasiassa koostuva Kolttakönkään alapuolisen osuuden tihentymä (liekö 90% suomalaisia?) olisi erittäin hyvä neuvottelukumppani, jos niin tahdotaan.
  Tässä aiheessa on tietysti montakin kantoa käännettävänä, mutta jostain olisi syytä aloittaa. norjassa on varmaankin 200 lohijokea, joissa on erilaisia sääntöjä, mutta Näätämöllekin pitäisi saada tiukempaa sääntelyä.
  Tämä kulunut vuosi veden eri korkeuksien ja aikaisen kesä johdosta taisi olla ennätysvaatimaton kalansaaliiden osalta. Ainakin omien haastattelujeni osalta tältä näyttää. Toivon edelleen kaikille kireitä siimoja ja malttia punalihan ottajille sinne Neideniin.
  terv. Vesa Ronkainen

 3. Markku Marjomaa 1.12.2014 klo 10:23

  Terveisiä Neidenin porukalle. 34 vuotta tuli ko paikassa kalasteltua. Se Hallosen leirialue oli kesäisin kuin
  toinen koti. Lapset ja Rouvashenkilöt tunsivat toisensa,välillä saattoi käydä kämpillä vaikka kahvilla ja heittovuoro
  pysyi paikallaan.Leirialueen loppuminen oli valitettavaa,fjelstuella vaimo oli kuin “kottarainen pöntössä” kun
  sieltä oli sinne alas 5km.Myös kalakiintiöt ym sekoilut minulle riitti. Enää näköjään puuttuu se kioski rajalta josta
  puhuttiin monesti aiemmin,siis, kioski jossa luukku johon työnnetään 5000 ja ruudulta näkyy lohenväsytystä 5min
  sitten lätkäistään märkä Titti kouraan ja sormi osoittaa takaisin Suomeen.
  Sinnikästä luonnetta ja kireitä siimoja niille jotka Neideniin vielä menevät Toivottelee: Make

  • Jaakko Leino 12.3.2015 klo 13:23

   Hei,

   Sääli todellakin, jos vanhat kävijät kokevat muuutokset kalastuksessa tällä tavalla. Hallosen mökkien kohdalla loppuminen on tdella valitettavaa. Itse nuorempana kävijänä näen muutokset joen kalastuksessa koskevan lähinnä perhokalastusaluetta ja paljonhan joessa on kalastettavaa Fjelstuen ylä- sekä alapuolellakin.
   Jaska

 4. Janne 30.7.2013 klo 08:54

  Moi!

  Joka kesäinen Näätämön reissu tuli tehtyä 4.-11.7.2013, mukana Mika ja naapurin Janne(eka kertaa Lapissa kalalla). Keli lämmin, vettä vähän mutta kaikki meni taas kerrran hienosti. Saaliiksi pari tittiä, uusia kokemusta,hyviä muistoja ja uusia tuttavuuksia. Seurattiin lohikisaa, onnittelut Huotarin Veijolle “Pojan” kotiin viemisestä.
  Ensi kesänä taas uudestaan…

  -Janne-
  Kuopio

Kirjoita kommentti